UGT Fundació Privada Hospital General de Granollers

Secció Sindical de la Unió General de Treballadors a la Fundació Hospital-Asil de Granollers

EL PERSONAL DE L’HGG NO MEREIX AQUEST TRACTE

La Direcció executa l’augment de jornada un dia abans que la Comissió Paritària es reuneixi per debatre, entre d’altres, precisament aquesta qüestió

Aquest és el respecte que la Direcció sent per les institucions (de les quals malgrat tot en forma part, ja què la nostra Direcció està associada a dues de les tres Patronals amb representació al sector). Manca de respecte vers la comissió paritària del conveni i mala fe vers la UGT, que porta temps reclamant una actualització de les dades econòmiques de la Fundació que ajudi a esclarir si aquest augment de jornada és o no imprescindible.

La Direcció actua amb una CLAMOROSA MALA FE quan decideix aplicar unilateral i arbitràriament l’augment de jornada, sabent que la plantilla traslladarà la responsabilitat de no arribar a una solució pactada als seus representants sindicals, malgrat qui executa la mesura és la Direcció i no cap grup sindical. Pretén que sigui la pressió dels professionals afectats per l’augment de jornada la que aconsegueixi allò que no ha sabut obtenir negociant de bona fe.

Hi han moltes raons per negar-se a acceptar la “proposta finalista aconseguida”. Aquestes són les principals:

  1. NO ÉS CERT QUE S’HAGI D’APLICAR NECESSÀRIAMENT LA JORNADA QUE MARCA EL CONVENI.
    1. L’article 19.2 del conveni és la raó més poderosa per respectar la jornada que havíem pactat al desembre, però també…
    2. El conveni és una norma mínima de dret necessari susceptible de ser millorada per un pacte d’empresa com ja hem fet en altres ocasions. Un 15% de la nostra plantilla encara conserva actualment (des de 2006) el dret a treballar per sota de la jornada que estableix el conveni.
  2. NO FEM CAP EXCEPCIÓ QUE NO HAGUEM FET ABANS A FAVOR DE L’EMPRESA. Quan a la majoria d’Hospitals de la concertada les DPO es vinculaven a resultats pressupostaris NOSALTRES LES CEDÍEM ÍNTEGRA I INCONDICIONALMENT, fins al punt que podem afirmar (i ningú s’atrevirà a desmentir-ho) que la correcció del ruïnós estat financer de l’empresa es pot atribuir en més d’un 90% a les cessions salarials pactades als darrers 5 anys. Només en DPO, 12’5 milions d’euros cedits.
  3. SUPORTEM EXCESSIVES CÀRREGUES DE TREBALL. Fins al punt que a l’Hospital de Granollers la majoria dels treballadors s’estimarien més reduir la jornada que augmentar els salaris.
    1. Els dies d’adequació horària que quedaran absorbits per aquest augment són VITALS per al descans i la conciliació del personal de l’Hospital. La Direcció ho hauria de saber.
    2. L’activitat quirúrgica addicional que el CatSalut ens obliga a fer (l’anomenat “Pla de Xoc”) està tensionant a tot el personal, I EL CATSALUT NO LA PAGA.
  4. L’ESTALVI QUE S’OBTÉ PUJANT LA JORNADA NO ÉS TANT
    1. Si a desembre de 2015 amb pitjor condicions de finançament l’empresa veia assumible una jornada de 1620 hores, no s’explica que sis mesos després i amb un augment molt significatiu de tarifes no sigui possible mantenir aquesta jornada.
    2. Mantenir la jornada pot significar al voltant de 200.000 euros l’any, mentre que els ingressos addicionals per la pujada de tarifes (3’6%) del CatSalut significarà al voltant de 2’8 milions anuals. En qualsevol cas, l’empresa no ha proporcionat en cap moment una estimació de l’estalvi que s’aconseguiria pujant la jornada.
  5. NO SE’NS REGALA RES FIXANT LA JORNADA EN 1634 HORES AL 2016
    1. Els dos dies addicionals d’assumptes propis ja venen reconeguts a Conveni
    2. Restar les 20 hores de la jornada anual que l’empresa està obligada a adreçar a formació (art. 23.3 TRET) com vam fer al pacte de desembre de 2014, ens fa oblidar que en realitat són 50 hores les hores acumulades per aquest concepte, atès que vam començar a meritar aquest dret des de la seva publicació al BOE al juliol de 2012 i són hores acumulables en períodes de fins a 5 anys.
  6. QUAN HAN BAIXAT LES TARIFES, SE’NS HA DESCOMPTAT FINS A L’ÚLTIM EURO DELS SALARIS. En canvi ara que pugen tot són excuses. L’augment de tarifes li suposarà a l’Hospital uns ingressos anuals addicionals de 2’8 milions d’euros. La restitució de la taula salarial només consumirà 2’3 milions. Malgrat la congelació durant 6 anys NO DEMANEM UN AUGMENT DE SOU, SINO UN MANTENIMENT DE LA JORNADA. És una reivindicació perfectament raonable que no fa perillar l’equilibri financer de l’empresa.
  7. SI NO LLUITEM ARA, D’AQUÍ A 18 MESOS RES EVITARÀ QUE ANEM A JORNADA DE CONVENI. És molt poc realista pensar que al gener de 2017 un nou conveni rebaixarà la jornada per sota de les 1668 hores. Si no lluitem ara la perdrem d’aquí a poc!
  8. L’OCUPACIÓ HAURIA DE SER UNA PRIORITAT PEL PATRONAT DE LA FUNDACIÓ. I tots sabem que la feina es reparteix millor si els de jornada completa treballem una mica menys. La jornada complementària que realitza el personal amb jornada parcial i la contractació de suplents es veuran afectades negativament per la reducció del nombre de jornades d’adequació horària per efecte de l’augment de jornada.
  9. LA DIRECCIÓ APLICA EL CONVENI COM I QUAN VOL. I altera els calendaris del personal a la seva conveniència.Tant l’actual com el passat conveni de la XHUP són plens d’incompliments:
    1. Al vostre calendari ja teniu reflectida la jornada augmentada, però la Direcció no ha volgut reflectir els dos dies addicionals d’assumptes propis que el conveni recull a la Disposició Addicional Segona. Allà on diu “PERSONAL. LLIURE DISPOSICIÓ” hauria de reflectir (a la columna “Inicial”) CINC DIES.
    2. Altres incompliments de l’antic conveni XHUP, a banda de l’obligació de convocar places un cop a l’any, són:
      1. A totes les empreses es destinarà a formació continuada dels seus professionals recursos equivalents – com a mínim- al 0,7% de la massa salarial de cada empresa (Art. 68.1 de l’antic conveni): INCOMPLIMENT
      2. Contractes a temps parcial. El nombre d’hores complementàries que es poden pactar en contracte no pot excedir el 60% del nombre d’hores ordinàries (Art. 76.h.1 de l’antic conveni): INCOMPLIMENT
  10. NO PODEM TOLERAR MÉS LA NEGOCIACIÓ SOTA PRESSIÓ INJUSTIFICADA I AMENACES.
    1. El conveni preveu un període de DOS MESOS des de la signatura per negociar la implementació de gran part del seu articulat. La Direcció només va començar a parlar del conveni quan vam portar el tema a la reunió ordinària de 15 de juny. El 23 de juny a la tarda feia una proposta, el 26 de juny la complementava i el 29 la canviava. El temps fixat pel conveni per negociar no expira fins al 28 de juliol.
    2. El personal ha donat sobrades mostres de coresponsabilitat amb l’empresa, i la seva representació sindical també. Prova d’això són tots els pactes i acords d’empresa subscrits als darrers anys: NO MEREIXEM QUE SE’NS PAGUI AMB AQUESTA MONEDA.

La Secció Sindical UGT que va manifestar la seva oposició a “la proposta finalista aconseguida” vol fer una crida a la resta de grups del comitè d’empresa a OPOSAR-SE A CAP AUGMENT DE JORNADA (ja sigui gran o petit). Amb tot l’argumentari anteriorment exposat i amb l’ajut dels nostres companys i companyes volem fer un front unitari per combatre els abusos de la Direcció i exigir allò que ens mereixem, i no les engrunes que la Direcció vol deixar sobre la mesa de negociació.

SECCIÓ SINDICAL UGT

Filed under: CONVENI XHUP, PACTES al NOSTRE HOSPITAL, RECURSOS HUMANS

One Response

  1. Carles ha dit:

    felicitar-vos per aquest escrit. queda comprovat que la direcció del nostre centre no té cap mala consciència ni tampoc té en compte l’esforç que els treballadors estem fent en els darrers anys per mantenir la Fundació.

    Pot ser haurem de radicalitzar la nostre postura de la mateixa
    manera que ho fan ells, sense cap càrrec de consciència.

    Aquest procedir em recorda altres temps i altres estils de direcció.
    Llàstima que sigui així.

No et tallis! deixa un comentari!

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Pàgines

CURS DE MINDFULNESS

Història del Conveni XHUP

MOBBING A L’HOSPITAL DE GRANOLLERS

Categories

ugtfhag

ugtfhag

Aquest es el blog de la Secció Sindical de la Unió General de Treballadors a l'Hospital General de Granollers. El nostre sindicat té presència al Comitè d'Empresa de la Fundació des de 1999. Actualment continuem treballant per demostrar que "un altre sindicalisme a l'Hospital de Granollers és possible".

Mostra el perfil complet →